5+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟ RANKING ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ

Apr 08, 2019 1362
Published in Technology

Πως να αυξήσετε το Ranking της ιστοσελίδας σας στη Google

Rate this item
(0 votes)

 

H κατάκτηση της κορυφής στη Google, για παράδειγμα η ένταξη στην top δεκάδα σε λιγότερο από 1 έτος, σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση. 

Προϋποθέτει σκληρή δουλειά, δεξιότητες και πολύ συχνά λίγη… τύχη. 

 

Και αυτό μας οδηγεί να ανοίξουμε τη σχετική συζήτηση: Πώς θα βελτιώσουμε την κατάταξη μας στη Google;

 

Για να πετύχετε αύξηση των πωλήσεων και των αλληλεπιδράσεων με τους χρήστες, ανεβάζοντας το site σας στην πρώτη σελίδα, λάβετε υπόψη 5 tips:

 

1. Στήστε την ιστοσελίδας σας σωστά!

Η κακή δομή μιας ιστοσελίδας μπορεί να υπονομεύσει ακόμη και τις καλύτερες εκστρατείες SEO. Αν για παράδειγμα, το site σας είναι δύσχρηστο για τους επισκέπτες και δύσκολα ανιχνεύσιμο από την μηχανή της Google, τότε το ranking σας πιθανόν να υποφέρει. Επίσης, βάλτε προτεραιότητα την "χρηστικότητα" της, ιδιαίτερα στην mobile εκδοχή της. 

 

 

Εκτελέστε τεχνικό έλεγχο SEO

Ο αλγόριθμος της Google ενσωματώνει χιλιάδες σήματα και μηχανική γνώση για τον προσδιορισμό της κατάταξης αναζήτησης. Έτσι, η επιλογή τουλάχιστον μιας βασικής SEO στρατηγικής, θα σας δώσει πλεονέκτημα έναντι πολλών ανταγωνιστικών σελίδων.

 

Επιδιόρθωση διπλού περιεχομένου

Το διπλό περιεχόμενο σχετίζεται συχνά με τεχνικά θέματα. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι πολλαπλές εκδόσεις της ίδιας σελίδας, που «διαβάζονται» από την Google ως διαφορετικές με ίδιο όμως περιεχόμενο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με τη ρύθμιση των κατάλληλων κανόνων ανακατεύθυνσης στο αρχείο .htaccess

 

2. Βελτιστοποίηση για κινητά

Προκειμένου να αποφύγετε την κατάρρευση της κινητής κατάταξης, θα πρέπει να επενδύσετε στην ενίσχυση των επιδόσεων της mobile εκδοχής.

Σκεφτείτε: Τί περιμένουν να κάνουν οι χρήστες στον site σας, μόλις το επισκεφθούν; Πρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν τις βασικές ενέργειες ομαλά και χωρίς δυσκολίες, ακόμη και όταν εκτελούνται πολλαπλές εργασίες.

Καταγράψτε: Ποιοί είναι οι πρώτοι τρεις έως πέντε στόχοι των επισκεπτών του ιστότοπού σας; Βεβαιωθείτε ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα στον ιστότοπό σας για κινητά.

Η επισκεψιμότητα των δικών σας χρηστών είναι αυξημένη από mobile συσκευές; Οι εικόνες επιβραδύνουν τους χρόνους φόρτωσης;

Ο χρόνος φόρτωσης είναι ένας τεράστιος παράγοντας για τις κινητές συσκευές, ιδιαίτερα επειδή η πλειοψηφία των συνδέσεων κινητής τείνουν να είναι πιο αργές από αυτές των υπολογιστών.

 

 

3. Βελτιστοποίηση για ταχύτητα

Για τις mobile ή για τα επιτραπέζια pc, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς την ταχύτητα και να φροντίσετε για την βελτίωσή της.

 

Δείτε πως μπορείτε να εκτελέσετε βελτιστοποίηση ταχύτητας σελίδας:

 

Μέγεθος αρχείου εικόνας

Πριν από τη μεταφόρτωση μιας φωτογραφίας, βελτιστοποιήσετε τα χαρακτηριστικά της, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο συμπίεσης.

Επιβεβαιώστε ότι οι διαστάσεις της εικόνας που ανεβάζετε συνάδουν με τα χαρακτηριστικά του πλαισίου που θα τοποθετηθεί. Έτσι, θα διατηρήσετε μια καθαρή και δομημένη εμφάνιση.

 

Περιήγηση 

Όταν ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού φορτώνει μια σελίδα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι φορτώνει έναν αριθμό πόρων. Η προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης, αποθηκεύει αυτά τα αρχεία τοπικά στον υπολογιστή των χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ένας χρήστης πλοηγείται σε μια νέα σελίδα, οι πόροι αυτοί δεν χρειάζεται να φορτωθούν ξανά.

Για τους περισσότερους ιστότοπους, ο καλύτερος τρόπος για την ενεργοποίηση της προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης είναι η προσθήκη κώδικα στο αρχείο .htaccess του webhost / server. Για το WordPress, υπάρχουν διαθέσιμα plugins.

 

Διαχείριση των scripts

Πριν φορτώσετε αμέτρητα αρχεία JS και CSS για να ενισχύσετε τον ιστότοπό σας, βεβαιωθείτε ότι τα χρειάζεστε πραγματικά, καθώς πολλά ίσως απλά καταλήγουν να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε επίσης να μειώσετε τα αρχεία σας αφαιρώντας σχόλια, για να κρατήσετε ψηλά την ταχύτητα.

Αν είναι δυνατόν, να συγχωνεύσετε πολλά scripts σε ένα μόνο αρχείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει μόνο μία κλήση ανάκλησης στον server για να φορτώσει ταυτόχρονα όλα τα scripts.

 

4. Για τα links

Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί σύνδεσμοι εξακολουθούν να έχουν τεράστια επίδραση στον τρόπο ταξινόμησης της ιστοσελίδας σας. Τι αξίζει να γίνει:

 

Σπασμένα links

Συχνά τα sites αγνοούν τα σπασμένα links. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια κακή εμπειρία πλοήγησης στον  χρήστη. Για να εντοπίσετε τα να εντοπίσετε τα σφάλματα 404 και να τα διορθώσετε, εκτελέστε μια ανίχνευση στον ιστότοπό σας με εργαλεία όπως το W3CLinkChecker.

 

Ενεργοποιήστε τις αναφορές ιστοτόπων 

Λάβετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις αναφορές του ιστότοπού σας, ορίζοντας Google Alert. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις μνείες σας σε όλο τον ιστό. 

 

5. Optimization στη σελίδα (SEO)

Η Google εδώ θέλει να βοηθήσει. Υπάρχει ένας οδηγός εκκίνησης για τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO) που προορίζεται για όσους ενδιαφέρονται για την προώθηση του περιεχομένου τους στο διαδίκτυο μέσω της αναζήτησης Google.

 

Μερικές ακόμα συμβουλές

  • «Πείτε» στο Google τι είναι η κάθε σελίδα του site σας

Για να το πετύχετε, προσθέστε τα δεδομένα σας σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας, κατανεμημένα αναλογικά στις σελίδες του. Με αυτό τον τρόπο, η Google μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει τι αντιπροσωπεύει η κάθε σελίδα. Η Google αναγνωρίζει καλά τη σχηματοποίηση των δεδομένων με λέξεις. Παραδείγματα σχήματος μπορεί να περιλαμβάνουν «συνταγές», «επιχειρήσεις», «προϊόντα», κ.α.

  • Δημιουργήστε σύντομους και περιγραφικούς τίτλους για τις σελίδες

Οι  τίτλοι θα πρέπει να είναι πρωτότυποι και μοναδικοί, και να περιέχουν κατάλληλα επιλεγμένες λέξεις – κλειδιά.

  • Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στα meta - descriptions

Παρόλο που τα meta-data δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατάταξη του ιστοτόπου σας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην CTR. Αυτός ο δείκτης, μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία στη σελίδα σας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι όλες οι περιγραφές είναι μοναδικές και ακαταμάχητες για «κλικ». 

Αναζητήστε ένα επαγγελματικό κατάλογο επιχειρήσεων, ώστε να προχωρήσετε σε καταχώρηση της ιστοσελίδας σας. Πρόκειται συνήθως για υπηρεσίες δωρεάν καταχώρησης επαγγελματιών και είναι από τις καλύτερες μορφές δωρεάν διαφήμισης της επιχείρησής σας. Επιλέξτε θεματικούς ή γενικούς καταλόγους, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλή επισκεψιμότητα, ειδικά στα κοινά στόχους της ιστοσελίδας και της διαφημιστικής καμπάνιας σας. 

Last modified on Monday, 08 April 2019 16:39