THALATTA SEASIDE HOTEL; ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΩΣ LUXURY

Jul 24, 2016 3472
Published in MR. POSH

Μία ακόμα από τις φανταστικές διαδρομές μας φέτος, μας έφερε στο παραθαλάσσιο boutique luxury hotel Thalatta, το οποίο ξεχωρίζει μεν για την μοναδική minimal αρχιτεκτονική του στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, εναρμονίζεται δε απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον.

Rate this item
(1 Vote)

 

 

Εδώ ό,τι είναι "loud" είναι ξένο, καθώς πρόκειται για έναν απόλυτο προορισμό χαλάρωσης, τόσο για ζευγάρια, όσο και για οικογένειες, αφού το Thalatta δεν είναι απλώς ένα ακόμα family friendly hotel, αλλά ένας παράδεισος με ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως το "Μαγικό Δάσος", το Family Run, η ιππασία στη φύση και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην πισίνα από έμπειρους ναυαγοσώστες. 

 

th library2

 

 

 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Άννας, η οποία αποτελεί τόσο ένα γραφικό θέρετρο, όσο και τη μεγαλύτερη σε μήκος παραλία της Εύβοιας. 

 

 

Έτσι, αποτελεί έναν πραγματικό προορισμό ξεκούρασης και χαλάρωσης, όπου η πλούσια βλάστηση χάνεται στα νερά της με μοναδικό τρόπο δημιουργώντας μια εικόνα μαγική.

 

 

 

Αρχικά, αυτό που πάντοτε προσέχω στα ξενοδοχεία που επισκέπτομαι είναι το lobby τους. Από εκεί ξεκινά η όλη εντύπωση και εικόνα για το τι θα ακολουθήσει και για το ποιά είναι η φιλοσοφία του.

 

Παρατήρησα, λοιπόν, την αρχιτεκτονική του δομή και διακόσμηση και κατάλαβα πως εδώ θα ήταν το μέρος μου: minimal, posh, elegant.

 

th lobby

 

 

 

Πέρα, όμως, από τα κτήρια και τις ωραίες λάμπες, τα ξενοδοχεία αποτελούν έναν αληθινό ζωντανό οργανισμό από ανθρώπους που μπορούν να τα απογειώσουν με την άκρατη θέληση, την καλή τους διάθεση και τον επαγγελματισμό τους.

 

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο κ. Γιώργος Σπάσσος, Operation & Guest Relations Manager του Thalatta, ο οποίος είδα ότι υποδεχόταν ονομαστικά έναν-έναν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, τους ξεναγούσε προσωπικά στους διάφορους χώρους του και τους εξηγούσε αναλυτικά όλα τα facilities του hotel.

Και σε εμάς στάθηκε πραγματικά δίπλα μας σε ό,τι κι αν χρειαστήκαμε όλες αυτές τις ημέρες, ήταν πάντα εκεί για να μας διευθετήσει οποιοδήποτε θέμα τυχόν ανέκυπτε και με μεγάλη χαρά έλυνε τις απορίες μας πριν καν προλάβουμε να τις θέσουμε.

Γνωρίζοντάς τον σκέφτηκα πως πρόκειται για ένα αληθινό διαμάντι του πως πρέπει να είναι ο ελληνικός τουρισμός για να είναι ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο. 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, σταθήκαμε ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο, όπου έχει δημιουργηθεί μια παγκοσμίου φήμης παραθαλάσσια βιβλιοθήκη. 

Θα σας εξηγήσω αμέσως το γιατί, μιας και ήταν κάτι που με εντυπωσίασε και εμένα ιδιαίτερα ως σύλληψη και κατασκευή. 

 

th library

 

 

 

 

Προκειμένου, όμως, να σας την παρουσιάσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνάντησα τον κ. Δημήτρη ΝτόκοροΓενικό Διευθυντή του Thalatta Seaside Hotel, ο οποίος "έκλεψε" λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις, όπως μπορείτε να διαβάσετε αμέσως παρακάτω: 

 

 

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτής της βιβλιοθήκης;

 

-Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια ομαδική ιδέα που προέκυψε συζητώντας με τους συνεργάτες μου. Φέτος είναι ο 3ος χρόνος λειτουργίας της και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό! Έχει την πρωτοτυπία ότι αποτελεί την πρώτη στον κόσμο βιβλιοθήκη σε ξενοδοχείο. Ως family hotel θέλαμε να κάναμε κάτι στην παραλία, ώστε να την αξιοποιήσουμε περαιτέρω, και ειδικά με βάση το βιβλίο -και όχι το tablet- στις διακοπές. Επιπλέον, έχει μια λογική κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς στο τέλος της κάθε σεζόν δωρίζουμε τα βιβλία που έχουμε συγκεντρώσει από τους ενοίκους το ξενοδοχείου -και όχι μόνο- στα σχολεία της περιοχής. Έχουμε βιβλία αρκετών γλωσσών και κατηγοριών, οπότε μπορεί κανείς να βρει αυτό ακριβώς που του ταιριάζει. Ο κόσμος το απολαμβάνει και το έχει αγκαλιάσει ιδιαίτερα ως εγχείρημα φέρνοντας βιβλία και ενισχύοντας την προσπάθειά μας. Τα σχολεία, επίσης, το βλέπουν πολύ θετικά, και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να εντάξουμε και την τοπική κοινωνία στις δραστηριότητες του ξενοδοχείου μας, όπως γίνεται και με το family run, καθώς και με τα αγωνίσματα. Και σε επίπεδο δημοσιότητας, ο Τύπος -και τοπικά και σε διεθνές επίπεδο- το έχει στηρίξει πολύ ως project. Τέλος, η βιβλιοθήκη έχει πραγματικά ενταχθεί απόλυτα στο περιβάλλον του ξενοδοχείου ως μέρος της φύσης και της παραλίας γενικότερα, αφού ο αρχιτέκτων Άρης Γιαννόπουλος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας στην πραγματικότητα μια αισθητική ακολουθία και συνέχεια με το μοτίβο του κεντρικού μας κτηρίου, και πιο συγκεκριμένα με τη γεωμετρία του στεγάστρου του λόμπυ, δηλαδή τον ρόμβο. 

 

 

 

-Μιλώντας για αρχιτεκτονική, αυτό που μου έκανε εντύπωση στο Thalatta είναι πως παρότι πρόκειται για ένα family hotel, διατηρεί μια μίνιμαλ και designed αισθητική που δεν συναντάς εύκολα σε αυτήν την κατηγορία.

 

-Συμφωνώ, και εμείς ως ξενοδοχείο αυτό ούτως ή άλλως θέλαμε με το Thalatta να αλλάξουμε ως νοοτροπία: όχι μόνο να προβάλουμε την αισθητική που μας αρέσει, όχι μόνο να εναρμονίσουμε ένα ξενοδοχείο στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών και αρχιτεκτονικής που να το χαίρεται όλη η οικογένεια, και όχι μόνο νεαρά ζευγάρια. Η δική μας πρόθεση είναι η λιτότητα και η απλότητα, αλλά ταυτόχρονα και η καλύτερη δυνατή υπηρεσία. Είναι 100% αυθεντικό αυτό που βγαίνει προς τα έξω και δεν υπάρχει κανένα προσποιητό στοιχείο στο ξενοδοχείο μας. Οι επισκέπτες μας -κατά το ήμισυ κυρίως από την Δυτική Ευρώπη- μπορούν και απολαμβάνουν αυτήν την λιτότητα που προσφέρουμε, και την εκτιμούν αληθινά ως luxury, μακριά από οτιδήποτε πληθωρικό και μαξιμαλιστικό.  

 

 

 

-Πώς έγινε η επιλογή της Αγίας Άννας, ώστε να δημιουργηθεί το Thalatta και το Camping&Bungalows Club δίπλα;

 

-Αρχικά, το club είναι ένας χώρος που λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια, γεγονός που σημαίνει πως κουβαλά ένα πολύ “βαρύ” brand name και είναι γενικότερα πολύ γνωστό πανελλαδικά. Στην κατηγορία του κατατάσσεται στα top 3. Προσωπικά, έτυχε να περάσω εκεί ολα τα καλοκαίρια μου από μικρός. Αργότερα, δούλεψα εκεί, και στη συνέχεια επένδυσα σε γη στην περιοχή, ώσπου το 2008 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Thalatta. Εξάλλου, η περιοχή προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες στη φύση: μπορεί κανείς να περπατήσει στα μονοπάτια του βουνού, επίσης έχει πολύ ωραίες διαδρομές για ποδήλατο, έχει το υπέροχο φαράγγι, όπως και πολύ κοντά τους καταρράκτες του Δρυμώνα, μπορεί κανείς να πάει στις κοντινές παραλίες ή απέναντι στις Σποράδες. Γενικότερα, η φιλοσοφία μας δεν είναι το all inclusive, αλλά να απολαύσει ο επισκέπτης την καταπράσινη περιοχή και τη φοβερή φύση της. Γι’ αυτό θεωρώ πως υπάρχει υγιής ανάπτυξη στην Αγία Άννα.

 

 

 

-Αυτό το μοναδικό concept που έχετε δημιουργήσει εδώ, σκέφτεστε να το επεκτείνετε και αλλού;     

 

-Η αλήθεια είναι ότι μας το ζητάνε πολλοί, όπως και οι επισκέπτες μας. Δεν το έχουμε αυτή τη στιγμή ως επιχειρηματικό σχέδιο, δεν είναι όμως και κάτι το οποίο αποκλείουμε. Εάν βρεθούν οι ευνοικές συνθήκες, και κυρίως η κατάλληλη περιοχή, τότε ναι. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι και κάθε χρόνο να προσφέρουμε νέα πράγματα και νέες υπηρεσίες, όπως πχ κάναμε με το mobile app, το ιστιοπλοϊκό μας, την προβολή ταινιών στην παραλία και το concept της Κυράς, μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που περιλαμβάνει “μάθημα” μαγειρικής σε ένα παραδοσιακό σπίτι στο χωριό της Αγίας Άννας.

 

 

 

Δείτε περισσότερα για την μοναδική αυτή βιβλιοθήκη κάνοντας click εδώ 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντόκορος έχει πολυετή κατάρτιση -με σπουδές στο Management & Business Administration και Leisure, Culture and Τourism Management στην Αγγλία- και εμπειρία στον χώρο του τουρισμού, αφού εκτός από Γενικός Διευθυντής του Thalatta, της αλυσίδας ξενοδοχείων Small Luxury Hotels οf the World, αποτελεί και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Maestro Group, καθώς έχει και τον ρόλο του αντιπροέδρου στην Hotelbrain. Επίσης, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας W2Strategy για την υλοποίηση μεγάλων τουριστικών project στον τομέα του Destination and Management.

 

 

 

Επόμενη στάση μετά το ταξίδι μας, ένα χαλαρωτικό μασάζ στο Life Spa του ξενοδοχείου: ένας χώρος μίνιμαλ αισθητικής που σε ξεκουράζει και όπου μπορεί κανείς να βρει κατόπιν ραντεβού πληθώρα επιλογών σε treatments, και μάλιστα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

 

th spa

 

 

 

Δεν θα μπορούσα παρά να συνεχίσω με μια βουτιά στην ευρύχωρη πισίνα του ξενοδοχείου μαζί με ένα detox smoothie από το bar που φημίζεται για τα διαφορετικά ροφήματά του το πρωί και τα δροσιστικά cocktail του το βράδυ.

 

th pool

 

 

 

 

Κι έφτασε πλέον μεσημέρι! Εάν είστε fan των φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών, και μάλιστα παραλιακά βγάζοντας τις σαγιονάρες σας και βάζοντας τα πόδια σας στην άμμο, τότε θα φάτε στον ΜΕΖΕ, το παραθαλάσσιο εστιατόριο του ξενοδοχείου με τα χειροποίητα μεζεδάκια, όπως κολοκυθοκεφτέδες, καθώς και τα υπέροχα εδέσματα της "αλμύρας".

 

 

th meze

 

 

 

Προσωπικά, διάλεξα για μεσημεριανό ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα: θράψαλο στα κάρβουνα, που αποδείχθηκε φρεσκότατο και νοστιμότατο:

 

th meze2

 

 

 

Για εμένα μία από τις ομορφότερες ώρες στο Thalatta είναι εκείνη του δειλινού, και ειδικά η θέα από το μεγάλο μπαλκόνι στον επάνω όροφο, την στιγμή μάλιστα που καταφθάνει από τις γύρω περιοχές και το ιστιοπλοϊκό του ξενοδοχείου.

 

th view2

 

 

th view3

 

 

th view 

 

 

Σε αυτό το σημείο, αυτήν την φανταστική ώρα ένιωσα ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτό το μέρος και έαν όχι οτιδήποτε άλλο, κάθησα στην κούνια και για μια ώρα "καθάρισα" το μυαλό και την ψυχή μου. Ήταν ό,τι χρειαζόμουν!

 

 

Το βράδυ έριξε το μαύρο πέπλο του και το ξενοδοχείο "ντύθηκε" με φώτα...  Πόσο μου αρέσει και πόσο το εκτιμώ βαθιά όταν ο αρχιτέκτων έχει προσέξει ισάξια και το light design, ώστε να δημιουργεί ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα! 

 

Η περιοχή φημίζεται για τα ωραία πορτοκαλί φεγγάρια της και τους καθαρούς έναστρους ουρανούς της. Κι εμείς είμασταν πολύ τυχεροί που πετύχαμε και τα δύο, ειδικά με την πανσέληνο να χρωματίζει τον ορίζοντα.

 

th pool2

 

 

 

Εκεί δίπλα στο ωραίο άνετο μπαλκόνι με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που ενώνεται με τον ουρανό, σε μια prive γωνιά μόλις 6 τραπεζιών -ώστε να υπάρχει πραγματική προσοχή και φροντίδα σε καθέναν ξεχωριστά από τους συνδαιτημόνες- έχει δημιουργήσει το ξενοδοχείο το γαστρονομικό εστιατόριο BAXE.

Το όνομα διόλου τυχαίο, αφού τα περισσότερα εκ των μυρωδικών που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα προέρχονται από τον μικρό περιποιημένο μπαξέ του εστιατορίου. 

 

Πρόκεται για μια απόλυτη εμπειρία υψηλής κουζίνας και δημιουργικής παρουσίασης από τις λίγες που έχω απολαύσει τόσο!

 

Δοκίμασα διάφορα πιάτα από τις προτάσεις του σεφ, αλλά μακράν το αγαπημένο μου ήταν η καραβίδα και το βασιλικό καβούρι με σάλτσα κολοκυθιού, μαύρο πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά και τζίντζερ:

 

th baxe

 

 

Εξαιρετική παρουσίαση και γεύση από τον υπερταλαντούχο -εξ ου και τόσο ταπεινό- executive chef Χαράλαμπο Φλεβάρη, ο οποίος δέχθηκε να βγει για λίγο από την κουζίνα του -πράγμα σπανιότατο- και να συνομιλήσει για λίγο μαζί μας.

Γνώρισα, λοιπόν, έναν αυθεντικά ταπεινό άνθρωπο που προτιμά να αφήνει τη δουλειά του να μιλά για εκείνον, παρά το PR που -όπως μας είπε- "δεν το έχει".

Θεωρεί πως πάνω από οτιδήποτε είναι η αξία του εστιαζομένου, γι’ αυτό και προσαρμόζει το μενού στις ιδιαίτερες ανάγκες του, από vegeterian μέχρι πολύ εξειδικευμένες και δύσκολες απαιτήσεις

Θα φτάσει μέχρι την Αθήνα για να βρει ένα υλικό που του ζητήθηκε και θα αναζητήσει πάντοντε τον καλύτερο προμηθευτή, ώστε η πρώτη του ύλη να είναι εξαιρετικού επιπέδου και να ξεχωρίζει στη γεύση.

Γι’ αυτό και συνεργάζεται με τον όμιλο κοντά στα 15 χρόνια!

 

 

Το star επιδόρπιο που όλοι μου είπαν να μην χάσω -και είχαν τω όντι απόλυτο δίκιο- είναι η σοκολάτα με μπανάνα περιχυμένη από χειροποίητο butterscotch.

Δυστυχώς, οι λέξεις δεν επαρκούν για το πόσο τέλειο ήταν! Σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσετε! 

 

th baxe2

 

 

 

Μένουν ακόμα πολλά να κάνω στο Thalatta, μιας και οι υπηρεσίες του δεν σταματούν εδώ, γι' αυτό και σίγουρα θα επιστρέψω με την πρώτη ευκαιρία και θα σας διηγηθώ τις νέες "περιπέτειές" μου.

 

Μέχρι τότε μην ξεχνάτε ότι η "Θάλαττα Θάλαττα!" αποτελεί από την αρχαιότητα ένα ανθρώπινο καταφύγιο, όπως ο Ξενοφών έχει καταγράψει με την ιαχή των Μυρίων όταν αντίκρισαν τον Εύξεινο Πόντο το 401 π.Χ

 

Αυτό ήταν, λοιπόν, το καταφύγιο των αισθήσεων του περασμένου τριημέρου μας! Εις το επανιδείν!