ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ.Μακαλια και τον Μ.Θεοχαρη ΓΙΑ ΤΟ "SMILEY" [VIDEO]

Feb 11, 2016 1830
Published in MR. POSH

Ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Μίνως Θεοχάρης σε μια από τις πιο έξυπνες, σύγχρονες και γρήγορες ρομαντικές κωμωδίες των τελευταίων ετών σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση.

Rate this item
(5 votes)


Δύο αγόρια του σημέρα ερωτεύονται, μαλώνουν και παλεύουν να βρουν την αγάπη σε μια εποχή κατά την οποία ο ρομαντισμός "ξαναγεννιέται" μέσα στα πληκτρολόγια των κινητών μας.

 


Το «Smiley» είναι μια αυθεντική ιστορία αγάπης, γεμάτη συναίσθημα και γέλιο. Καταγράφει με υψηλό χιούμορ τους φόβους που όλοι αντιμετωπίζουμε, όταν ερωτευόμαστε. Ανακαλύπτει το πόσο άλλαξε η ζωή μας από τότε που η επικοινωνία στηρίχθηκε στα μέσα μαζικής δικτύωσης.Την περασμένη Δευτέρα βρέθηκα και εγώ στο θέατρο Άβατον, όπου παρακολούθησα την παράσταση και πραγματικά την βρήκα εξαιρετική. Στο τέλος οι δύο πρωταγωνιστές μου παραχώρησαν μία συνέντευξη για το έργο, καθώς και εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου δέχθηκαν προσωπικά από ένα δώρο της εταιρείας κοσμημάτων Swarovski, η οποία στηρίζει όλες τις μορφές της αγάπης ανεξαρτήτως μορφής και φύλου. Γιατί η αγάπη είναι μία και καθολική, χωρίς σύνορα και πρέπει!

 

Συνέντευξη στον Τάσο Λαζαρίδη:


Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την παράστασή σας! Ξεχώρισα και στέκομαι στο γεγονός πως δεν είδαμε για ακόμα μία φορά γκέι-καρικατούρες ως πρωταγωνιστές, όπως συμβαίνει συνήθως, κυρίως στην τηλεόραση.


-Μακαλιάς: Αυτή ήταν και η δική μας ανάγκη επιλέγοντας αυτό το έργο γιατί περιγράφει μια φυσιολογική ανθρώπινη σχέση που δεν έχει να κάνει με το φύλο. Επομένως, δεν αναζητήσαμε το εύκολο χιούμορ μέσω μιας καρικατούρας.

-Θεοχάρης: Θέλαμε να πουμε μια αληθινή ιστορία που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό του και να ακουμπήσει όλη τη δική μας γενιά.Αυτό που ένιωσα εγώ βλέποντας την παράσταση είναι πως τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα στις ανθρώπινες σχέσεις στις ημέρες μας. Εσείς το νιώθετε έτσι; Θα λέγατε ότι ήταν πάντα έτσι ή σε αυτό μας οδήγησε η τεχνολογία;

-Μ: Πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές και έχει πολλαπλασσιαστεί το περιθώριο εναλλαγής συντρόφων. Οι ταχύτητες έχουν ξεφύγει σε τεράστιο βαθμό, αλλά είναι στο χέρι σου πως το χρησιμοποιείς: μπορείς πολύ θετικά και να πας ένα βήμα πιο γρήγορα στο όνειρό σου και στον άνθρωπό σου, ή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο μαζικά που να σε καταστρέψει!

-Θ: Το ίδιο πιστεύω και εγώ ακριβώς: είναι θέμα του πως χρησιμοποιείς την τεχνολογία. Μπορεί να είναι και κάτι που τελικά βοηθά, αντί να απομακρύνει. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα: πιο πολύ θεωρώ πως έχουμε πιο μοναχικές ζωές ανεξάρτητα από την τεχνολογία. Έχουμε μάθει να είμαστε πιο μόνοι μας και να αφιερωνόμαστε περισσότερο στη δουλειά γιατί αυτό είναι η προτεραίοτητά μας σε μια εποχή που ο κόσμος δεν βγάζει εύκολα χρήματα, κι όλο αυτό φέρνει μια δυσκολία. Παρόλα αυτά, ο έρωτας υπάρχει!

 

Αυτό που βλέπω στην παράστασή σας είναι η μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου, αν και το θέμα είναι αρκετά ειδικό και “δύσκολο” για την ελληνική κοινωνία. Εσείς τί εισπράττετε ως ανταπόκριση από το κοινό;

-Μ: Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι η παράσταση θα είχε τόσο διαφορετικό κόσμο, από 18 χρονών παιδιά μέχρι 60 χρονών άνθρωποι, οι οποίοι να περνάνε εξίσου καλά και να γελάνε με τα ίδια αστεία! Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο ανοιχτό θα μπορούσε να είναι το πλαίσιο αυτής της παράστασης.

-Θ: Εγώ το ευχόμουν και παράλληλα το οραματιζόμουν διαβάζοντας το κείμενο, αλλά πραγματικά ότι έχει τόσο θετική ανταπόκριση είναι για εμάς πολύ ελπιδοφόρο! Κι αυτό γιατί η παράσταση έχει ένα ειδικό θέμα και θα μπορούσαμε να πούμε πως απευθύνεται σε ένα “ειδικό” κοινό, αλλά τελικά βλέπεις πως όλοι κρατάνε την ουσία του έργου γιατί χτυπάει φλέβα κάπου πολύ πιο βαθιά. Επικοινωνούν τελικά όλοι με το μήνυμα του έργου που όλοι μας βιώνουμε, ότι δηλαδή μπαίνουν οι εγωισμοί μας μπροστά και εμπλέκουν τα συναισθήματά μας, ότι άλλα λέμε, άλλα νιώθουμε και άλλα κάνουμε..

 

Οπότε θα λέγατε ότι η ουσία του έργου είναι να είμαστε αληθινοί;

-Μ: Να λέμε αυτό που νιώθουμε!

-Θ: Να είμαστε ειλικρινείς με όποιον τρόπο μπορούμε. Πχ η τεχνολογία μπορεί να είναι μια βοήθεια να σε κάνει να πεις αυτό που νιώθεις με ένα πολύ απλό φατσάκι!

 

Τί είναι για εσάς η αγάπη και ο έρωτας, ρωτάω και εν όψει Αγίου Βαλεντίνου που έρχεται;

-Μ: Για εμένα είναι η καθημερινότητα, είναι τα πάντα από το ξύπνημά σου το πρωί μέχρι την καληνύχτα σου το βράδυ, είναι η κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο, η έγνοια, η συντροφικότητα, η ανοχή, η αντοχή, η σκέψη, η υποχώρηση, ο καυγάς, είναι οτιδήποτε έχει αλήθεια και το μοιράζεσαι πραγματικά με τον άλλον. -

Θ: Εγώ πιστεύω πως η αγάπη δεν έχει σχέση με τον έρωτα: ο έρωτας είναι κάτι πολύ έντονο και παθιασμένο, ενώ η αγάπη είναι κάτι πιο ουσιαστικό, βαθύ και ανθεκτικό στον χρόνο, είναι κάτι που όλοι τείνουμε προς τα εκεί, το ψάχνουμε και μακάρι να το βρίσκουμε! Μπορεί να είναι η δουλειά σου, μπορεί να είναι και μια βόλτα..
Τέλος, επιτρέψτε μου να σας προσφέρω προσωπικά από ένα δώρο Swarovski, μια εταιρεία που στηρίζει την αγάπη κάθε μορφής, γιατί η αγάπη δεν γνωρίζει στερεότυπα!


-Μ: Χαίρομαι που μια μεγάλη εταιρεία μπορεί και περνά ένα τόσο σπουδαίο μήνυμα σήμερα!

-Θ: Είναι υπέροχο, ευχαριστούμε πολύ!